Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, “Mevlit Kandili” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uçar, mesajında, Hz. Muhammed’in doğduğu gece olan Mevlit Kandil’inin, Yüce Allah’ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı, kulun Rabbine yakın olduğu önemli bir gece olduğunu belirtti. Mevlit Kandilini hakkıyla anlamak ve yâd etmek önemlidir. Halen tüm insanlığın hayatını örnek alması gereken en mükemmel insan yine peygamber efendimizdir. O’nun hayatını yaşamak ve örnek almak, bizleri iki cihan saadetine ulaştıracaktır.Yaratılmışların en şereflisi, kainatın efendisi, insanların en edeplisi, güzel ahlakın tamamlayıcısı, varlık aleminin en sevgilisi, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlit Kandil’i ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizin tüm zamanlara hitap eden ve insanlığa yol gösteren evrensel mesajlarını değerlendirmemiz açısından önemli bir gündür dedi ve umut ederim ki Mevlit kandilinin son zamanlarda ülkemizde yaşanan bu sıkıntıların son bulmasına barışa ve kardeşliğe vesile olmasıdır, Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam aleminin ve Sason’lu hemşehrilerimin mübarek Mevlit Kandil’ini tebrik eder saygı ve sevgilerimi sunarım dedi.

22.12.2015