Sason belediye başkanı Cuma Uçar 3 aralık Dünya engeliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanımız Uçar, mesajında, “Birleşmiş Milletler tarafından "Engelliler Günü" olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, toplumun önemli bir parçası olan engelli vatandaşların tespiti, eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamlarının sağlanması, onların üretken ve kendine yetecek bireyler haline getirilmesi açısından önemli bir gün olduğun belirti. Uçar çağdaş bir toplum olmanın gereğinin hiçbir ayırım yapmadan toplumun bütün bireylerine eşit fırsatlar sunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmaktır dedi.Toplumların uygarlık düzeyi, engellilere verdiği değerle ölçülmektedir, Bu özel gün kapsamında en önemli vurgu; her türlü koşul ve olanağın engelli bireyler ve engelli olmayan bireyler için EŞİT olması gerekliliğidir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşamdan tat almalarını ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak olanaklar oluşturulması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil, tüm toplumu mutlu edecektir. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyorum. Bu duygu ve  düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum dedi.

02.12.2015