Sason belediye başkanı Cuma Uçar 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 92.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında Cumhuriyet ilanının milletin şanlı tarihinde en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu efade eden Uçar,Atatürk'ün önderliğinde büyük milletin kanı,canı ve sonsuz emekleriyle kurulan cumhuriyetin tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur,Cumhuriyet yönetiminin tüm vatandaşlarımızı  yasa önünde eşit sayması vatandaşlar arasında ayrımcılık tanınmaması,Devlet yönetimine eşit olarak katılımını sağlaması,vatandaşların temel hak ve özgürlük'lerini devlet teminatı altına alması ,milli birlik ve beraberliğimiz açısından da pekiştirici ve birleştirici olmuştur.Bu duygu ve düşüncelerle,Türkiye cumhuriyetinin 92 yıllık uygarlık başarısı olan ve gelecekte de var olmaya devam edecek.Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum dedi,Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet kurucularnın aziz ruhları önünde saygı ile eğiliyor,kahraman gazilerimize şukran ve minetlerimi sunuyorum dedi.

29.10.2015