Sasonda aşırı yağışlardan sel ve heyalan oluştu

Sason'da aşırı yağışlardan dolayı Kayabaşı,Gurpınar,Yeşiller ve Yaylatepe Mahalelerinde meydana gelen yağış sonrası oluşan sel ve doğal afet felaketinin ardından Sason Belediye Başakanı Cuma Uçar tarafından yapılan açıklamada. Aniden bastıran yağış sonrası metrekareye 230 kilogram yağışın düştüğü Sason belediyesinin imkanları ölçüsünden her şeyin yapılmaya çalışıldığı ancak kısa sürede metrekareye düşen 230 kilogramlık yağış nedeniyle bazı sel felaketinin kaçınılmaz bir durum haline geldiği belirtildi.Sason ilçesinde dün (26 Ekim 2015) Sabah saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış, akşam etkisini artırarak devam etti.Özelikle Akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur, Sasonda birçok yolun çökmesine,dere yatağının taşmasına,Köprülerin yıkılmasına neden oldu.
Yağışın başladığı andan itibaren sahada çalışmalarına devam eden Sason Belediyesi ekipleri, dere yataklarının ve yağmursuyu giderlerinin açık kalması için imkanları dahilinde çalışmalarını sürdürdü.Doğal afet ve sel'den dolayı aşırı yağışın olumsuz etkilerini gidermek ve bozulan yolları onarmak için Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri zaman kaybetmeden yağışın başladığı andan itibaren acil olarak çalışmalara başlamış, gerekli çalışmaları yapmış ve halen de çalışmalarına devam etmektedir Ancak kısa sürede metrekareye düşen 230 kilogram yağış, tüm müdahalelere rağmen taşkınlara ve su baskınlarına neden olmuştur dedi.

30.10.2015