İLÇEMİZ İÇİN HEDEFLENEN PROJELERİN İHALE AŞAMALARI TAMAMLANIP YAPILMAYA BAŞLANIYOR ! İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

ilçe Kaymakamımız Sayın Ökkeş BEYAZ ve Belediye Başkanımız Cuma UÇAR 'ın Bakanlıklara ilçemiz için sundukları projeler kabul edilerek ihale aşaması tamamlanan projelerin yakın zaman içerisinde yapımına başlanacaktır. İlçemiz için önemli projelerden biri olan İlçemizin merkez okulu olan Yunus Emre ilkokulu ihalesi 16.08.2018 tarihinde Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliğince yapılmıştır. 16 derslik olarak planlanan yeni okulumuz 2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmete girecektir. İhale aşamasında olan Yunus Emre Ortaokulunun da tamamlanmasıyla ilk ve orta kısım birbirinden ayrılarak ikili eğitimin tekli eğitime dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Yeni okullarımız özgün mimaride olup, mimari estetiğe özel önem verilmiştir.
Kaymakamlığımızın ve Belediye Başkanlığımızın en önemli hedeflerinden biri yıllardır ilçenin adeta kangrenleşen sorunu haline gelen derslik sıkıntısının çözülmesidir. Bu kapsamda ilgili kurumlarla iletişime geçilerek toplamda bir yıl içerisinde 104 adet derslik ilçemize kazandırıldı. Yoğun çalışmaların neticesinde Yunus Emre İlk okulu, Yunus Emre Ortaokulu, İmam Hatip ortaokulu, Yücebağ Merkez ilkokulu ve Yücebağ ortaokulu, Yücebağ Çok Programlı Lise, Yiğitler İlk ve Ortaokulu, Heybeli İlkokulu, Karameşe’de yapımı planlanan ilk ve ortaokul 2018 yatırım programına alındı. 2018 yatırım programı kapsamında yapımına başlanan İmam Hatip ortaokulu ile Yücebağ Merkez ilk ve ortaokulunun 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete geçecek şekilde yapımı devam etmektedir.
Değerli halkımıza ve Öğrencilerimize hayırlı olmasını dileyerek Başta Batman Valimiz Sayın Ahmet Deniz'e, Milletvekillerimize ,İlçe Kaymakamımız Sayın Ökkeş Beyaz'a ,Belediye Başkanımız Sayın Cuma UÇAR'a ve Emeği geçenlere İlçe Halkı ve Öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

17.8.2018