LÇEMİZDE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ PARKI DUALARLA AÇILDI.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Sason Kaymakamlığı ve Sason Belediyesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimini ve 15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla yapılan 15 Temmuz Şehitleri Parkı, dualarla eşliğinde açıldı. Sasonlular ellerindeki Türk bayrakları ile saatler öncesinden doldurdukları tören alanında renkli görüntüler oluşturdu. Açılış programı, sıcak havaya rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Programda konuşan Batman Valisi sayın Ahmet Deniz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan üzücü olayları anlatarak, “amacımız şehit gazilerimizi unutmamak ve unutturmamak için ,Kahraman gazilerimize teşekkür ediyorum dedi. Tüm terör örgütleri ile sonsuza kadar mücadele edeceğiz. Bu parkın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar yaptığı açıklamada; “Hain darbe girişimi sonrasında parkın ismini değiştirdiklerini ve şehitlerimize vefa görevimiz olarak “15 Temmuz Demokrasi Parkı” adını verdik dedi. Başkan Uçar Bu vesile ile gelecek nesillere bu hain darbe girişimine karşı verilen kutlu mücadeleyi anlatmak ve hatırlatmak istedik. Vatandaşlarımızın piknik yapabileceği, istedikleri zaman fotoğraf çekimi için kullanabilecekleri özel bir mekan haline getirdik" diyen Başkan Uçar, " dekoratif aydınlatmalar ve yeşil alan düzenlemeleri ile tamamladığımız Parkımızın yapımında gece gündüz sıcak demeden çalışarak büyük emek veren personelime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. Başkan Uçar Parkımız ilçemize ve Milletimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın duaları eşliğinde protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Büyük bir coşkuyla yapılan açılışın devamında ise tüm protokol üyeleri ve vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Programa batman Valisi Sayın Ahmet Deniz’in yanı sıra Batman Protokolü, Sason Kaymakamı sayın Ökkeş Beyaz,Belediye Başkanı Sayın Cuma Uçar,Yücebağ Belde Belediye Başkanı sayın Atilla Çetinkaya, Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Sayer ,diğer ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

17.7.2017