Belediyemizden muhteşem festival

Sason Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen bal, ceviz ve çilek festivali büyük ilgi gördü.

Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali büyük ilgi ve yoğun katılım ile gerçekleşti.Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar’ın ev sahipliğini yaptığı Festivale Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,Batman Valisi Azmi Çelik,Resmi kurum amirleri, Sivil Toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.Sason kapalı spor salonundaki festival kapsamında bal, ceviz ve çilek yarışmalarının yanı sıra halk oyunları, bal ile ilgili paneller ve yöresel yemek tanıtımları yapıldı.

100 ÜRÜN YARIŞTI

Törende konuşan Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar yarışmalara ilçe genelinde yaklaşık 100 ürünün katıldığını ifade ederek "Sason ilçesi bildiğiniz üzere tarih boyunca birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yaptı. Özellikle Sason balımız bölgenin en iyi ballarındandır. Bu yüzden başta Sason balı olmak üzere Sason cevizi ve son yıllarda yine raflarda yerlerini almaya başlayan tütüne alternatif olarak ekilen Sason çileğini tanıtmak amacıyla bu festivali düzenledik " ifadelerini kullandı.

SASON BALI MARKALAŞMALI

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Marka ürünler üretmek için mutlak surette kaliteden ödün verilmemesi gerekir" dedi. Sason ilçesindeki sağlık, eğitim ve altyapı alanlarında gerçekleştirilen yatırımlardan söz eden Şimşek, ilçede üretilen balın önemine de değinerek, "Sason balı hakikaten çok güzel ve kalitelidir. Bunun yanı sıra ilçede üretimi yapılan ceviz ve çilek de son derece kaliteli. Marka ürünler üretmek için mutlak surette kaliteden ödün verilmemesi gerekir" diye konuştu. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Engin Özhatay, Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Prof. Dr. Nerimen Özhatay çeşitli üniversitelerde görev yapan öğretim görevlilerinin jüri olduğu bal ve çilek yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

02.12.2014