Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar Peygamber Efendimizin doğumunun Yıl dönümü olan (Mevlit Kandili) dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Toplum ve insanlığın Allah’ı anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Hz. Muhammed’in (S.A.V.) sevgisiyle şekillenmeye muhtaç olduğunu ifade eden Başkan Uçar; mesajında. Fahri-i Kâinat efendimizin yeryüzünü şereflendirişinin yıl dönümünü büyük bir mutlulukla kutluyoruz. Bilindiği gibi Onun getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla karanlıklar aydınlığa, nefretler sevgiye dönüşüyor. Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, Onun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam alemi olarak bu gece de, Onun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, Onun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta Sasonlu hemşehrilerim olmak üzere, bütün İslam aleminin mübarek Mevlit kandillerini tebrik ederim.
11.12.2016