Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, ülkemizde ve dünyada barış ve kardeşliğin yükselmesi dileğinde bulunarak “10 Aralık dünya insan hakları gününü” kutladı.

Dünyada barışın ve kardeşliğin en üst seviyeye çıkmasını temenni eden Uçar, “İnsan hakları beyannamesinin 68. yıldönümündeyiz. İnsan haklarının anayasası olarak kabul edilen insan hakları beyannamesi, medeni, siyasi, ekonomik ve kültürel haklar tüm hak ve özgürlükler teminat altına alınmıştır. İnsan hakları beyannamesini ilk imzalayan ülkeler arasında olmak insan haklarına verdiğimiz değeri gösterir.
Temel hak ve özgürlüklerden faydalanmak vatandaşlarımızın şüphesiz en doğal haklarıdır. Devletin görevi de vatandaşlarına bu hakları en iyi şekilde sunmaktır. Sason Belediyesi olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını ve ferdin mutluluğu için değil, toplumun mutluluğu prensibiyle çalıştıklarını kaydetti. Uçar, "Irk, dil, din, cinsiyet, statü ve sınıf ayrımı olmaksızın tüm insanlarımız eşittir. Toplum olarak, gelecek nesillerimize güzel bir dünya bırakmak için mücadele etmeliyiz. Bütün vatandaşlarımızın insan hakları gününü kutluyorum.” Dedi.

11.12.2016