BELEDİYEMİZDE İMAR BİRİMİ KURULUYOR

Belediyemizin en son hazırlatmış olduğu 1989 tarihli imar planı ilçemizin imar ihtiyaçlarına cevap vermediğinden,yeni imar planı çıkarılmasına gerek duyulduğundan dolayı belediyemizce İller Bankasına yapılan müracaatlar neticesinde,İlçemizin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde İller Bankası tarafından Hali hazır haritası hibe olarak hazırlatılmıştır.
Yeni yapılacak olan imar planı İlçemizin 50 yıllık imar ihtiyacını karşılayacak şekilde Olup,İller bankasına müracaatlar yapılarak müracaatlarımız kabul edilmiştir.İlçemizin imar palanı çalışması şu an ihale aşamasında olup,İhalesi en yakın zamanda İller Bankası tarafından yapılarak ve muhtemelen 2017 yılında bitirilip Belediye Başkanlığımıza teslim edilecektir.
Belediyemizce İlçemizde yapılan kaçak ve izinsiz yapılan yapıların önüne geçebilmek için Belediye Başkanlığımız bünyesinde en yakın zamanda imar birimi kurulacaktır.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cuma Uçar yapılacak olan imar planında 50 yıl sonrasını düşünüyoruz dedi.İlçemizin nüfus yoğunluğu az olduğu zamanlarda bu dikkate alınmadığı için gelişi güzel çarpık kentleşme meydana gelmiştir.Uçar Bu gün İlçemizde imar planı uygulanması çok önemli bir ihtiyaç ve bir an evel uygulanmalıdır dedi, Bununla ilgilide vatandaşın beklentisine ve taleplerine de cevap verebilecek,Hatta revizyon imar planından çok etkilenecek olan yerlerde yaşayan vatandaşlara gidip onlara seçenekler sunup ,yasaların müsaade etmediğini anlatarak halkımızın da bu konuda bilgilendirilmesi için çalışmalar yapılacak ve Belediyemizde imar birimi oluşturacağız ve izinsiz yapılan yapılara gereken hukuki işlemleri başlatacağız dedi.

8.12.2016