Sason belediye başkanı Cuma Uçar 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 93.yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında Cumhuriyet ilanının milletin şanlı tarihinde en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Uçar,Atatürk'ün önderliğinde büyük milletin kanı,canı ve sonsuz emekleriyle kurulan cumhuriyetin tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur,Cumhuriyet yönetiminin tüm vatandaşlarımızı yasa önünde eşit sayması vatandaşlar arasında ayrımcılık tanınmaması,Devlet yönetimine eşit olarak katılımını sağlaması,vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini devlet teminatı altına alması ,milli birlik ve beraberliğimiz açısından da pekiştirici ve birleştirici olmuştur.Bu duygu ve düşüncelerle,Türkiye cumhuriyetinin 93 yıllık uygarlık başarısı olan ve gelecekte de var olmaya devam edecek.Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyor ,Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet kurucuların aziz ruhları önünde saygı ile eğiliyor,kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum dedi.

29.10.2016