2040 YILINA KADAR İLÇEMİZDE SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK

2040 YILINA KADAR İLÇEMİZDE SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Uçar; Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde yeni bir su kuyusu açarak saate 250 ton elde ediyorduk, yetersiz gelen su kuyusuna bir su kuyusu daha açarak, İlçemizin su ihtiyacını karşıladık. Elektrik akımlarında yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı zaman zaman depoları beslemekte sıkıntılar yaşadık. Mevcut su kuyularımızda Elektrik akımlarında her hangi bir sorun yaşamazsak İlçemize yetecek kadar suyu verecek dedi. Başkan Uçar; 2040 Yılına Kadar İlçemizde su sıkıntısı yaşanmayacak dedi. 1993 Yılında yapılan Belediyemiz 17 km Uzunluğundaki Kınalı İçme suyu şebekesi girişimlerimiz sonucu İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından SUKAP kapsamına alınarak % 50 hibe şeklinde isale hattı ve su depoları yenilenecektir dedi, Başkan Uçar SUKAP kapsamına alınan Projemizin Proje ihalesi İller Bankası tarafından ihaleye çıkarılacaktır dedi, Muhtemelen en kısa zamanda İnşaat yapım ihalesi yapılacak ve işe başlanacaktır. Su hattının yenilenmesi durumunda yaklaşık saniyede 40 ton su elde ederek ilçemizin 2040 yılına kadarki su ihtiyacı karşılanacaktır dedi.
25.8.2016