İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine saat 09.00' da Atatürk Anıtı'na Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait çelengin, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Feyzullah Yar tarafından sunulması ile başlandı. Kutlama programı 23 Nisan Cumartesi günü saat 09,30' da başlandı. Kutlama programına Sayın Kaymakamımız Tekin Dundar, Sason Belediye Başkanımız Sayın Cuma Uçar, İlçe Garnizon Komutanı vekili Yüzbaşı Ümit Sayer ,Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenlere saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı eşliğinde başlandı. Kutlama törenleri öğrenci şiirleri, dans gösterileri,çeşitli yarışmalar ile devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilçemiz okulları arasında yapılan şiir, kompozisyon ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Kaymakamımız,Belediye Başkanımız ve Garnizon komutanımız tarafından verilmesi ile kutlama programı kapanışında protokol üyeleri,Öğrenciler,Öğretmenler ev vatandaşlarla halay çekilerek sona erdi.
23.4.2016