BELEDİYE BAŞKANIMIZ CUMA UÇAR’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ CUMA UÇAR’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI. Başkan Uçar, 1977 yılından beri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığını anımsatarak, "Kadın hakları konusuna dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır" dedi. Kadınlar toplumumuzda en özverili, fedakar, üretken ve çalışkan bireylerdir. Aile kurumunun temel yapı taşı olan ve aile hayatımızın önemli aktörleridir. Uçar; Cennet annelerin ayağının altındadır’ sözünü ilke edinip, annelerimize olan sevgi, saygı ve hoşgörüyü tüm kadınlara yönelik göstermeliyiz dedi.

Kadınlarımız eş olarak, anne olarak yaşam boyunca her alanda zor ve önemli sorumluluklar üstlenmektedirler. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş bu güzel güne saygı duymalı ve onları sadece bir günle değil her zaman hatırlamalıyız.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan,8 Mart dünya Kadınlar günün Başta Sason’lu kadınlarımız olmak üzere ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı günler dilerim.

08.03.2016