Başıboş hayvan sahiplerine çağrı

Belediyemiz Sokaklara başıboş bırakılan ve çöpleri karıştırarak kötü koku ve görüntüye neden olan başıboş büyük hayvanlara karşı vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.Açıklamada önlem alınmaması halinde sahipsiz büyükbaş hayvanların toplanarak ihale usulüyle satılacağı belirtildi.

İlçemizde görüntü kirliğine neden olan sahipsiz büyükbaş hayvan konusunda belediyemiz bir dizi önlem almaya hazırlanıyor. Çarşı merkezinde ve sokak aralarında başıboş bir şekilde dolaşıp çöpleri karıştıran büyükbaş hayvanların hem görüntü kirliliğine neden oldukları hem de çöplerin kötü kokuya neden oldukları ifade edilerek, hayvan sahipleri duyarlılığa davet edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanımız Cuma Uçar “ Başıboş hayvan sahiplerini çağırıp görüştük. Hayvanlarını serbest bırakmamaları gerektiğini, halkın ve özellikle esnafın bu durumdan şikayetçi olduğunu kendilerine ilettik.Hayvanlarına sahip çıkmaları halinde kendilerine yem desteğinde bulunacağımızı da belirttik.Ancak bütün bu iyi niyetimize rağmen hayvanlarına sahip çıkmayanlar hakkında yaptırım uygulayacağız.ve Sokaklarda görülen başıboş hayvanlar ekiplerimiz tarafından toplanarak ihale usulü ile satılacak” dedi. Kimsenin başkasını rahatsız etmeye hakkını olmadığını ifade eden Başkan Uçar, ilçemizin havasının ve doğa güzelliklerini korunması için vatandaşlara hayvanlarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

15.07.2014