Su tasarrufu çağrısı

Geçtiğimiz haftalarda yapılan sondajla ilçemize kazandırılan içme sularının bahçe sulamasında kullanılmasını önlemek isteyen Sason belediyesi, tasarruf çağrısında bulundu.

Sason Belediyesi, vatandaşlara içme suyunu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu.Vatandaşlara su tasarrufu ile ilgili yapılan uyarı duyurusunda,kaçak su kullananlara cezai işlem uygulanacağı belirtildi.Sason Belediye Başkan Cuma Uçar, İlçenin su sıkıntısını gidermek için geceli gündüzlü çalışıldığını ancak vatandaşların su konusunda duyarlı olmalarını beklediklerini ifade etti. Başkan Uçar “ Şu an da ilçemize saatte 240 ton su aktarılıyor. Normal şartlarda bu 100 bin nüfuslu bir yerleşim birimine yetecek oranda. Ancak ilçemize yetmiyor. Bunun sebebi ise bahçe ve tarla sulamaları. Vatandaşlardan ricamız, bahçe ve tarlalarını içme suları ile sulamamaları.Vatandaşlarımız bu çağrımıza olumlu yanıt verecektir. Hep birlikte doğal kaynaklarımızı tasarruflu bir şekilde kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

08.07.2014